Sposób przygotowania

Danie, które nie tylko wprawi Twoich gości w zachwyt, ale i zniknie szybko z talerzy.
To nie jest trudne! Nie trzeba się wcale napracować ,a efekt daje satysfakcję !

SPRÓBUJ KONIECZNIE !

1. Całego kurczaka umyj i osusz.
2. Nasmaruj mięsko mieszanką ziół : majeranek, rozmaryn ( radzę dać mniej niż innych, ponieważ ma bardzo intensywny aromat), tymianek oraz sól, pieprz. Mieszanka powinna otulać całego kurczaka. Nie zapomnij wsypać ją, również do środka.
3. Kurczaczka nabij na butelkę piwka. Z butelki trzeba wcześniej usunąć etykiety i odlać około 1/3 części dla siebie :)
4. \"Nabijaka\" wstaw do nagrzanego piekarnika około 1h - 1 h 15 minut w temperaturze 180 stopni. Radzę, aby ostatnie 10 - 15 minut zwiększyć temperaturę, kurczak będzie złocisty i chrupiący.

Co ważne! W trakcie pieczenia polewam kurczaka piwem, aby był jeszcze bardziej soczysty.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Nigdy nie robiłammskoro nie trzeba wiele pracy to chyba spróbuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    Koniecznie :) Naprawdę, więcej jest czekania niż pracy. Napisz jak wyszło :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    Ooo, wpływ Magdy Gessler jest widoczny również na tym portalu :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    Nie Magdy G. tylko mojej babci. Chociaż wypełnienie butelki jest faktycznie od Madzi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !