Sposób przygotowania

\"Kawałek\" lasu na talerzu, dla wszystkich wielbicieli makaronów i nie tylko.

1. Namocz suszone grzyby.
2. Ugotuj makaron.
W trakcie gotowania makaronu przygotuj sos.
3. Podsmaż pokrojoną w kostkę łopatkę wieprzową.
4. Namoczone grzyby pokrój w paseczki.
5. Por, pokrojony w krążki lub piórka, zblanszuj ( obgotuj około 2-3 minut).
6. Do smażącego się mięsa wrzuć w/w składniki, dopraw sola i pieprzem. Na końcu zalej wszystko śmietanką 18 % ( najlepsza będzie do sosów, ponieważ nigdy się nie zważy).
7. Odcedź makaron i połącz go z sosem; posyp dużą ilością natki pietruszki.

To danie zawsze podaję bezpośrednio na patelni, tak aby każdy mógł nałożyć sobie odpowiednią ilość. Szkoda mi tylko tych, którzy marzą o dokładce, bo często zostaje im tylko umoczyć palce w resztce sosu :)

Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !