Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z porami i mięsem wieprzowym w śmietanowo - grzybowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron penne
wieprzowina
por (biała część)
grzyby suszone
śmietana
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z porami i mięsem wieprzowym w śmietanowo - grzybowym sosie

\"Kawałek\" lasu na talerzu, dla wszystkich wielbicieli makaronów i nie tylko.

1. Namocz suszone grzyby.
2. Ugotuj makaron.
W trakcie gotowania makaronu przygotuj sos.
3. Podsmaż pokrojoną w kostkę łopatkę wieprzową.
4. Namoczone grzyby pokrój w paseczki.
5. Por, pokrojony w krążki lub piórka, zblanszuj ( obgotuj około 2-3 minut).
6. Do smażącego się mięsa wrzuć w/w składniki, dopraw sola i pieprzem. Na końcu zalej wszystko śmietanką 18 % ( najlepsza będzie do sosów, ponieważ nigdy się nie zważy).
7. Odcedź makaron i połącz go z sosem; posyp dużą ilością natki pietruszki.

To danie zawsze podaję bezpośrednio na patelni, tak aby każdy mógł nałożyć sobie odpowiednią ilość. Szkoda mi tylko tych, którzy marzą o dokładce, bo często zostaje im tylko umoczyć palce w resztce sosu :)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

freekate 03.02.2012 07:17
apetyczne
angelika14 20.12.2011 19:06
smaczne jedzonko
[email protected] 15.12.2011 03:04
Wspaniale
[email protected] 15.12.2011 03:03
Wspaniale

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak