Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dkg
mleko ciepłe 100 ml
jajko 1 szt
pieczarki 60 dkg
cebula 2 szt
przyprawa do zup do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pieczarkami

Mąkę,ciepłe mleko i jajko połączyć razem po czym wyrobić ciasto i odłożyć je do lodówki na około godzinę. W tym czasie pokroić pieczarki i cebulę (osobno) pieczarki smażyć na rozgrzanym tłuszcz a pod koniec smażenia dodać pokrojoną w prążki cebulę. Do lekko ostudzonych pieczarek i cebuli dodać magę i pieprz po czym wymieszać. Ciasto rozwałkować wycinając np.szklanką krążki,na środku położyć warstwę farszu,i sklejać. Gotować ok 6minut. Można podawać polane tłuszczem ze zrumienioną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.01.2013 09:23
fajne
malaczarna23 30.12.2011 10:56
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak