Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babcine mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone pól kg
kajzerka 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula
czosnek
pieprz kolorowy
Sól ziołowa jodowana Prymat
jajko
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Babcine mielone

Mięso umyć i osuszyć. Kajzerki (2 małe) namoczyć, osączyć z wody i dodać do mięsa razem z jajkiem, startą cebulą i posiekanym ząbkiem czosnku. Wymieszać i dodprawić. Dodać na tyle bułki tartej by zlepić kotleciki. Panierować w bułce i smażyć na rozgrzanym smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 16.12.2011 18:14
no niestety;/ tak to wygląda jak myślę o jednym a piszę drugie;/
misia53 15.12.2011 00:37
hehe....joanna masz rację polly chyba się pomyliła....
Joanna83 14.12.2011 22:43
Czegoś tu nie rozumiem...umyć i osuszyć mięso mielone?
kriso 14.12.2011 21:51
fajny przepis
SmacznaPyza 14.12.2011 20:27
smutne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak