Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Murzynek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 25 dag
mleko 1/2 szklanki
cukier 2 szklanki
rodzynki 1 garść
kakao 2 łyżki
jajko 4
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Murzynek

Cukier, mąkę, 25 dag margaryny, kakao gotujemy razem. Z ugotowanej masy odstawiamy pół szklanki. Do większej części wbijamy jajka oraz dodajemy proszek do pieczenia, mąkę oraz rodzynki. Masę tą dobrze mieszamy ze sobą. Zrobioną masę na murzynka przelewamy do tortownicy, którą najpierw musimy nasmarować margaryną. Murzynek wsadzamy do piekarnika i pieczemy przez około 40 minut w temp. 180 stopni. Kiedy murzynek jest już upieczony to polewamy go odstawionym wcześniej syropem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 13.02.2012 11:24
super, lubie
gosia47-47 15.12.2011 06:57
pięknie ci wyszedł
halina17 14.12.2011 18:51
dobre ciasto
Emilia22 14.12.2011 17:07
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak