Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z indykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 35 dag
ogórek szklarniowy 1
rzodkiewki 5
ogórki kiszone 2
papryka zielona 1
cebula czerwona 1
kukurydza 1 puszka
natka pietruszki
orzechy włoskie 1 garść
jogurt naturalny 1 szklanka
pieprz
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z indykiem

Wędzone piersi z indyka pokroić na nieduże paseczki. Rzodkiewki dobrze umyć, odkroić ogonki i pokroić w plasterki, a plasterki jeszcze na pół. Ogórek obrać, przemyć i pokroić w ten sam sposób co rzodkiewki. Ogórek kiszony pokroić w kostkę. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzić na durszlaku. Paprykę umyć, wyciąć ze środka gniazda nasionek i pokroić w niedużą kostkę. Jedną średnią cebulę czerwoną obrać, przemyć wodą, żeby nie szczypała w oczy i następnie pokroić w drobną kostkę. Orzechy włoskie łuskane drobno posiekać. Wszystkie te składniki dobrze wymieszać ze sobą. W późniejszej kolejności do sałatki dodać jedną szklankę jogurtu naturalnego i również wymieszać. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i wymieszać. Natkę pietruszki umyć, posiekać i posypać z wierzchu sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 15.12.2011 06:56
mniam
puellae90 14.12.2011 17:06
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak