Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka zimowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa toruńska
polędwica 15dag
papryka czerwona
pieczarki 30dag
przyprawa do potraw
cebula
marchew z groszkiem
czosnek 2 ząbki
makaron
koperek
mozzarella

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka zimowa

Kiełbasę pokroić i podsmażyć razem z paskami wędliny. Paprykę umyć, pieczarki obrać i pokroić z cebulą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podsmażyć na maśle razem z marchewką i groszkiem(mrożone lub świeże). Oprószyć jarzynką i chwilę poddusić. Makaron ugotować al dente. Wymieszać z warzywami i kiełbasą. Przełożyć do natłuszczonej formy, posypać koperkiem i obłożyć plastrami mozzarelli. Zapiec w 200stopniach pół h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak