Sposób przygotowania

Pałki z kurczaka myjemy, polewamy przyprawa do dań Kucharek w płynie, nacieramy papryką mieloną słodką -niedużą ilością (ok. 1 płaska łyżka) i przyprawą do drobiu - obficie. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego - na dno wlewamy ok. pół szklanki wody i wstawiamy do pieczenia. Po ok. pół godziny przewracamy mięso na drugą stronę, w razie potrzeby uzupełniamy niedużą ilośćią wody i pieczemy następne pół godz. Wyjmujemy, podajemy z ziemniakami. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    To taki klasyczny sposób podania udek , ale ja bardzo takie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !