Sposób przygotowania

Sałatę pekińską bardzo dokładnie umyć, a następnie pokroić na paseczki. Dwa grejpfruty dobrze umyć, obrać ze skórki, a następnie miąższ pokroić na niemałą kostkę. Pomarańcz również umyć, obrać i podzielić na mniejsze części, a następnie obrać je z błonek i pokroić na kawałki.Ser żółty trzeć na tarce o grubych oczkach. Pokrojone grejpfruty, pomarańczy oraz sałatkę i starty ser żółty wymieszać razem, a w następnej kolejności pokroić sokiem świeżo wyciśniętym z 1/3 cytryny. Do sałatki dodać jogurt naturalny i dobrze wymieszać. W późniejszej kolejności sałatkę doprawić do smaku według własnego uznania solą oraz pieprzem cytrynowym. Kilka listków mięty umyć, drobno posiekać i dodać do sałatki. Sałatkę najlepiej odłożyć na chwilę do lodówki, ponieważ schłodzona smakuje najlepiej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    lubię takie sałatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !