Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z wołowiny, drobiu i warzyw

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 30 dag
udka z kurczaka 4 udka
natka pietruszki
pietruszka 1
marchewka 1
seler 1/2
jajko 2
sól
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
margaryna 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z wołowiny, drobiu i warzyw

Wołowinę oraz udka z kurczaka dokładnie oczyścić i umyć. Pietruszkę, marchewkę oraz pół selera obrać i dobrze umyć. Do wody wrzucić umyte mięso oraz warzywa i zagotować. Do gotujących się składników dodać liść laurowy oraz kilka ziarenek ziela angielskiego. Całość gotować, aż mięso zmięknie. Ugotowane składniki odcedzić, a w następnej kolejności mięso wraz z warzywami dobrze zmielić maszynką ( najlepiej dwa razy). Do ciasta z mięsa wbić dwa całe jajka i dobrze wymieszać. Później ciasto na pasztet doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Natkę pietruszki przemyć, posiekać i również dodać do ciasta. Całość dobrze wymieszać. Podłużną i wąską formę na pasztet dokładnie posmarować margaryną, a następnie wlać do niej ciasto. Całość piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta_Prorok 17.05.2012 11:27
mniam
gosia47-47 22.01.2012 08:46
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak