Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 6
serek homogenizowany 2 opakowania
kakao 2 łyżki
dżem 5 łyżek
cukier 4 łyżki
cynamon 1 łyżka
jajko 2
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka

Jabłka dokładnie umyć, obrać ze skórki, przeciąć na pół, żeby wyciąć gniazda nasionek, które znajdują się w środku i pokroić w plasterki. Do garnuszka dać pięć łyżek dżemu i na małym ogniu dusić w nim pokrojone jabłka. Uduszone jabłka w dżemie ostudzić. Dwa opakowania serka homogenizowanego wymieszać razem ze śmietaną. Składniki te bardzo dobrze wymieszać, a później wbić do niego dwa żółtka ubite razem z czterema łyżkami cukru i ponownie bardzo dokładnie wmieszać. W następnej kolejności do kremu dodać dwie łyżki kakao i znowu dobrze wymieszać. Dwa białka ubić na sztywną pianę i dodać do kremu, a później dokładnie, ale też ostrożnie wymieszać. Jabłka ułożyć na talerzu, a następnie polać je zrobionym serowym kremem, a z wierzchu posypać cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta_Prorok 16.05.2012 08:42
mmmmmmmmmm
pioge7 21.01.2012 08:23
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak