Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz z cukrem. Do tego dodać rozdrobnione za pomocą noża masło. Składniki wymieszać ze sobą i wbić do nich żółtka oraz dolać śmietanę oraz spirytus ). Wszystkie składniki razem ugnieść na ciasto. Ciasto rozwałkować, a następnie pokroić na nieduże prostokąty. W środku każdego prostokąta zrobić nacięcie, a w następnej kolejności przez to nacięcie przełożyć jedne z końców ciasta. Tak zrobić z każdym kwadracikiem. Gotowy chrust włożyć do tłuszczu i smażyć do czasu, aż się zarumieni. Usmażony chrust wyjąć z tłuszczu za pomocą łyżki cedzakowej i każdy posypać z wierzchu cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !