Sposób przygotowania

Gałkę muszkatołową zetrzeć. Do połowy piwa dodać startą gałkę muszkatołową, trzy goździki oraz cynamon i zagotować. Żółtka ubić bardzo dokładnie z cukrem na puszystą pianę. Naczynie z ubitą pianą z żółtek dać na inny większy garnek z wrzątkiem. Podczas tej czynności, kiedy woda pod garnkiem gotuje się wlewać do ubitej puszystej masy zagotowane piwo z dodatkiem przypraw. Całość ubijać bardzo dokładnie do momentu. aż masa trochę zgęstnieje. Pozostałą część piwa podgrzać osobno i dolać do piwa wymieszanego z puszystą pianą. Całość podawać na gorąco.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    z zółtkiem nigdy nie próbowałam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !