Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki
szczypiorek
jajko 2
serek topiony 10 dag
serek homogenizowany 1/2 opakowania
majonez 3 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta

Jajka ugotować na twardo. Wodę z jajkami posolić, żeby późnij lepiej ściągało się skorupki. Po ugotowaniu jajka obrać, przepłukać wodą, żeby przypadkiem nigdzie nie została skorupka i oddzielić białka od żółtka. Białka bardzo drobno posiekać. Natkę pietruszki oraz natkę szczypiorku dokładnie umyć, a w następnej kolejności drobno posiekać. Serek topiony oraz serek homogenizowany rozdrobnić widelcem i dobrze wymieszać. Następnie do serków dodać żółtka i również bardzo dokładnie rozdrobnić i wymieszać. Do masy serowej z żółtkami dodać trzy łyżki majonezu i ponownie dobrze wymieszać. Posiekane białka oraz posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorku dodać do pozostałych składników i całość bardzo dobrze wymieszać razem. Na koniec doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 16.01.2012 15:50
musi być dobra
gosia47-47 16.01.2012 15:50
musi być dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak