Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, a następnie poszatkować. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i następnie pokroić w niedużą kostkę. Cebulę i kapustę posilić, a później gotować razem. Grzyby bardzo dokładnie oczyścić, umyć i następnie drobno pokroić. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno pokrojone grzyby. Pokrojone grzyby smażyć do czasu, aż wyparuje powstały z nich sok. Podsmażone grzyby dodać do kapust. Na patelni roztopić jedną łyżkę masła, a w następnej kolejności dodać do niego masło i bardzo dokładnie wymieszać. Do zasmażki dodać również jedną szklankę śmietany i całość wymieszać, a w późniejszej kolejności dodać to do kapusty. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą, a później posypać umytym i drobno posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !