Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1
cebula 1
grzyby 20 dag
koperek
olej do smażenia
masło 1 łyżka
sól
pieprz
śmietana 1 szklanka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta z grzybami

Kapustę oczyścić, a następnie poszatkować. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i następnie pokroić w niedużą kostkę. Cebulę i kapustę posilić, a później gotować razem. Grzyby bardzo dokładnie oczyścić, umyć i następnie drobno pokroić. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno pokrojone grzyby. Pokrojone grzyby smażyć do czasu, aż wyparuje powstały z nich sok. Podsmażone grzyby dodać do kapust. Na patelni roztopić jedną łyżkę masła, a w następnej kolejności dodać do niego masło i bardzo dokładnie wymieszać. Do zasmażki dodać również jedną szklankę śmietany i całość wymieszać, a w późniejszej kolejności dodać to do kapusty. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą, a później posypać umytym i drobno posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 16.01.2012 15:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak