Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z syropem klonowym i orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 80 g
cukier brązowy 60 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
syrop klonowy 60 ml
jajko 2
mąka 120 g
szczypta soli 1
mleko 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z syropem klonowym i orzechami włoskimi

Masło razem z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać syrop klonowy, mleko oraz pojedynczo jajka i dokładnie wymieszać.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i drobno posiekanymi orzechami.

Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i piec przez 20minut w 180C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak