Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo w lekko osolonej wodzie, żeby lepiej ściągały się skorupki. Ugotowane jajka ostudzić, a następnie obrać ze skorupki i przemyć wodą, aby przypadkiem nigdzie nie została skorupka. W następnej kolejności jajka należy drobno posiekać albo zetrzeć na tarce. Ogórki kiszone pokroić w bardzo drobną kostkę. Garść suszonych grzybów również pokroić w bardzo drobną kostkę. Szczypiorek umyć i także drobno pokroić. Składniki te dodać do jajek. Chrzan obrać, umyć i zetrzeć na tarce, a później dodać go do pozostałych składników. Do całości dodać majonez oraz do smaku łyżeczkę musztardy. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie razem, a w późniejszej kolejności doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !