Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 0.5 kg
ananas w puszce 1 szt
cebula 5 szt
koncentrat pomidorowy 1 szt
fasola czerwona z puszki 2 szt
sól
pieprz
bazylia
tłuszcz do smażenia
bulion warzywny 2 szk.

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z kiełbasą

Kiełbasę obieramy, kroimy w kostkę. Podobnie czynimy z cebulą.
kiełbasę smażymy na oleju, następnie dodajemy cebulę, wszystko razem chwilę dusimy aż cebula stanie się szklista.
Następnie dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę (możemy wlać również sok) oraz odsączoną czerwoną fasolę.
Do potrawki wlewamy bulion, doprawiamy ją koncentratem pomidorowym (ilość raczej wg gustu) i przyprawiamy (sól, pieprz, bazylia).
Dusimy jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak