Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z kiszona kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
kapusta kiszona 30 dag
olej
żółtko jajek 2 szt
pieprz
kminek
tymianek
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z kiszona kapustą

Kroimy kapustę kiszoną, jeśli jest kupna i np. bardzo kwaśna możemy przepłukać ją wcześniej pod bieżącą wodą i bardzo dokładnie osączyć z wody. Następnie podsmażamy ją na rozgrzanym oleju z dodatkiem majeranku, kminku i tymianku. Po 25 minutach kapusta powinna zmięknąć, wówczas zostawiamy ja do ostudzenia.
Ciasto francuskie dzielimy na około 6-7 prostokątów, na każdy nakładamy trochę farszu z kapusty, zlepiamy brzegi.
Rozbełtanym żółtkiem smarujemy każdy pasztecik, możemy go tez posypać kminkiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy paszteciki.Pieczemy 15 minut w 200 stopniach C.
Można podawać z barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerry1 02.01.2012 09:31
Lubię bardzo takie paszteciku!
Marta58 31.12.2011 16:14
zrobione, spróbowane, rewelacja!!!
Marta58 21.12.2011 22:58
suuuuuper, az slinka leci :)
sylwia / sytofala 14.12.2011 14:12
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak