Sposób przygotowania

Kroimy kapustę kiszoną, jeśli jest kupna i np. bardzo kwaśna możemy przepłukać ją wcześniej pod bieżącą wodą i bardzo dokładnie osączyć z wody. Następnie podsmażamy ją na rozgrzanym oleju z dodatkiem majeranku, kminku i tymianku. Po 25 minutach kapusta powinna zmięknąć, wówczas zostawiamy ja do ostudzenia.
Ciasto francuskie dzielimy na około 6-7 prostokątów, na każdy nakładamy trochę farszu z kapusty, zlepiamy brzegi.
Rozbełtanym żółtkiem smarujemy każdy pasztecik, możemy go tez posypać kminkiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy paszteciki.Pieczemy 15 minut w 200 stopniach C.
Można podawać z barszczem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta58

    suuuuuper, az slinka leci :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta58

    zrobione, spróbowane, rewelacja!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    Lubię bardzo takie paszteciku!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !