Sposób przygotowania

Pyszne paluchy serowe są przystawką którą można wykonać w 25 minut. Przepis znalazłam w jednym z numerów Poradnika Domowego, okazało się, że są przepyszne.
Ciasto po wyjęciu (na podsypaną mąką powierzchnię) i rozwinięciu dzielimy na 2 równe części. Jedną część smarujemy jajkiem i posypujemy żółtym serem, w tym momencie możemy też posypać dowolnymi przyprawami. Żółty ser dociskamy do ciasta po czym kładziemy drugą warstwę ciasta francuskiego, smarujemy jajkiem i wysypujemy pozostały żółty ser. Ser bardzo mocno dociskamy. Warstwy dzielimy na równe części - paski w poprzek. Chwytając jednocześnie za oba końce paska, skręcamy go w spiralę. Tak postępujemy z każdym paluchem. Układamy je wysmarowanej tłuszczem blaszce, pieczemy 15 minut w 200 stopni C.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    super do pochrupania :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    na pewno smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !