Sposób przygotowania

Do garnka włożyć umyte mięso , mieszankę warzywną , groszek, kukurydzę , pokrojone ziemniaki , obranego i pokrojonego w plasterki ogórka , kostki bulionowe . Wlać wodę i gotować ok. 45 minut. Dodać przecier pomidorowy i dobrze wymieszać. Doprawić pieprzem , Tabasco .Wyjąć mięso , obrać od kości. Włożyć do zupy ( lub użyć do pierogów, krokietów, naleśników ). Zagotować . Wlać śmietankę .

Oczywiście można taką zupę robić ze świeżych warzyw , komponując skład mieszanki wg własnego uznania .Ale jak się komuś spieszy to i mrożonka może być .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    Uwielbiam zupy, zwłaszcza te niezbyt gęste.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !