Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami i grochem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 400 g
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
ząbek czosnku
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 3 sztuki
groch 50 łuskany
grzyby suszone 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami i grochem

1.Zalej kapustę wodą, zagotuj i odcedź. Zalej ponownie wrzątkiem i gotuj do miękkości.
2.Posiekaj drobno czosnek, dodaj do kapusty razem z liściem laurowym i zielem angielskim.
3.Ugotuj osobno grzyby. Pokrój drobno i dodaj do ugotowanej kapusty.
4.Również osobno ugotuj w lekko osolonej wodzie groch i dodaj do kapusty.
5.Pokrój cebulę w kostkę. Podsmaż i pod koniec gotowania dodaj do kapusty.
6.Obsyp kapustę mąka pszenną i dodaj przyprawę Delikat. Duś na wolnym ogniu 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 20.12.2011 09:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak