Sposób przygotowania

1. Na początek rozgrzejcie piekarnik do 190 stopni.

2. Następnie w garnuszku roztopcie masło i przelejcie do dużej miski. Do roztopionego masła dodajcie ekstrakt z wanilii i stopniowo wbijajcie jajka. Po każdym dodanym jajku dokładnie mieszajcie tworzącą się masę.

3. Po dodaniu jajek wlejcie mleko i dodajcie cukier wraz z proszkiem do pieczenia i znowu dokładnie wymieszajcie.

4. Na tym etapie, jeśli oczywiście chcecie dodajcie to na co macie ochotę. Mogą to być maliny, jagody, banan z kawałkami czekolady bądź cokolwiek akurat macie pod ręką. Muffiny, które widzicie na zdjęciu poniżej są klasycznie waniliowe bez żadnych dodatków. Zależało mi na tym, aby je udekorować a nie chciałam za bardzo mieszać smaków.

5. Po wymieszaniu ewentualnych dodatkowych składników wysmarujcie specjalną foremkę do Muffinów masłem i wysypcie delikatnie bułką tartą. Po upieczeniu będzie Wam o wiele łatwiej je wyjąć.

6. Wypełnijcie foremkę na ok. 3/4 ciastem zostawiając trochę miejsca na ich wyrośnięcie.

7. Po ostygnięciu polejcie czekoladą bądź lukrem i posypcie kolorowymi bądź czekoladowymi wiórkami!

Pyszota!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowicie wyglądają,aż ślinka cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !