Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybno-grzybowa pod pierzynką z ciasta francuskiego

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 op
Bulion grzybowy 3 szt
drobno posiekana szalotk 1 szt
por 1 szt
marchew 3 szt
seler 1 szt
masło 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
filet z dorsza 40 dag
wermut 20 ml
grzyby suszone 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybno-grzybowa pod pierzynką z ciasta francuskiego

Szalotkę i warzywa poddusić na maśle następnie dodać wermut i doprowadzić do wrzenia zalać wywarem grzybowym z bulionu ok 400 ml dadać filety z ryb doprawić pieprzem dadać grzyby gdy zupka będzie gotowa przelać do żaroodpornych kokilek i przykryć je ciastem francuskim posmarować rozbełtanym żółtkiem piec ok 20 min w 200*.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 22.12.2011 12:56
super, musi być smaczna
Anita21 16.12.2011 16:38
mmm ciekawa propozycja
gottrina 14.12.2011 07:53
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak