Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 5 plastrów
masło 5 łyżek
koperek do smaku
pieprz i sól do smaku
delikat czerwony do smaku
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje

Plastry schabu rozbić. Posypać delikatem, oprószyć pieprzem i na każdy położyć łyżkę masła. Dosyć ciasno zwinąć kotlety. Panierować w jajku przyprawionym solą i pieprzem a następnie w mące wymieszanej z bułką tartą. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy np. z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 11.11.2013 14:08
mniam pycha tylko ja panierując dodaję sezam do panierki
eliza135 13.12.2012 08:45
dobre
Krystyna32 15.08.2012 07:41
super
karolina1869 19.03.2012 18:18
dobre
Barbara/zuza22_85 17.02.2012 14:50
smaczne
suzana 04.01.2012 19:39
super, chociaż wolę dewolaja drobiowego
Anna169Hosz 14.12.2011 16:22
Bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak