Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową dokładnie oczyścić, umyć, odkroić koniec z jednej i drugiej strony, a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie od czasu, aż osiągnie miękkość. Ugotowaną fasolkę dobrze odcedzić na durszlaku. Czosnek obrać, przemyć, zetrzeć na tarce, a następnie lekko podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Sezam uprażyć na patelni, a w następnej kolejności dodać go do czosnku. Do czosnku dodać również ugotowaną fasolkę szparagową. Całość dobrze wymieszać i gotować na małym ogniu przez około 5 minut. Masło dobrze roztopić na patelni i lekko przysmażyć, a później polać nim wymieszane wcześniej składniki. Ser pleśniowy rozdrobnić widelcem, albo zetrzeć na tarce i posypać nim danie. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania i dobrze wymieszać.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !