Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa 2

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
sezam 4 łyżki
masło 2 łyżki
olej do smażenia
ząbek czosnku 1
ser pleśniowy 10 dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa 2

Fasolkę szparagową dokładnie oczyścić, umyć, odkroić koniec z jednej i drugiej strony, a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie od czasu, aż osiągnie miękkość. Ugotowaną fasolkę dobrze odcedzić na durszlaku. Czosnek obrać, przemyć, zetrzeć na tarce, a następnie lekko podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Sezam uprażyć na patelni, a w następnej kolejności dodać go do czosnku. Do czosnku dodać również ugotowaną fasolkę szparagową. Całość dobrze wymieszać i gotować na małym ogniu przez około 5 minut. Masło dobrze roztopić na patelni i lekko przysmażyć, a później polać nim wymieszane wcześniej składniki. Ser pleśniowy rozdrobnić widelcem, albo zetrzeć na tarce i posypać nim danie. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą według własnego uznania i dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 01.04.2012 09:28
mniam
malaczarna23 16.12.2011 08:48
super
gosia47-47 14.12.2011 07:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak