Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z kaszy kukurydzianej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
olej do smażenia
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 1/2 kostki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z kaszy kukurydzianej

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie dodać do tego jeszcze kaszę kukurydzianą. Całość dobrze wymieszać ze sobą. Następnie wlać do tego wody, aby z masy ugnieść ciasto. Z dobrze ugniecionego ciasta uformować rulon, a z niego wycinać kopytka. W następnej kolejności kopytka gotować w lekko osolonej wodzie. Kopytka gotować do czasu, aż wypłyną na wierzch. Na patelni należy rozgrzać olej, a później smażyć na nim z jednej i drugiej strony kopytka. Ugotowane, a następnie usmażone na oleju kopytka kukurydziane oczyścić ręcznikami papierowymi z nadmiaru tłuszczu i podać na talerz. Na patelni rozpuścić masło i dodać do niego trochę bułki tartej. Całość chwilę podsmażyć, a później polać tym zrobione już kopytka kukurydziane. Kopytka kukurydziane są szybkim i pysznym obiadem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 30.03.2012 08:40
na pewno dobre
gosia47-47 14.12.2011 07:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak