Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle z kurczakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron (duże muszle) 6-7 szt na osobę
podwójna pierś z kurczaka
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
sól
suszone pomidory 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
żółty ser do posypania
sos chinski słodko pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z kurczakiem

Makaron ugotować w osolonym wrzątku, wypłukać w zimnej wodzie i rozłożyć by muszle się nie posklejały.
Mięso pokroić w kostkę możliwie drobną. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić posiekaną cebulę i czosnek oraz mięso. Mieszać aż się zetnie i nie będzie się już sklejać. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę i doprawić do smaku papryczką, dodać również suszone pomidory i mieszając smażyć aż wszystko się przyrumieni.
Nadzieniem nadziać muszle, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać żółtym serem i zapiec tylko do rozpuszczenia sera i podgrzania. Podawać polane chińskim sosem słodko kwaśnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 24.12.2011 12:02
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak