Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Expresowe risotto z szynką i krewetkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki 4 szt
szynka 50 g
papryka czerwona kawałek
cebula 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
bazylia
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
sól
kurkuma 3/4 z kurkumą

Przepis i sposób przygotowania na: Expresowe risotto z szynką i krewetkami

Rozgrzać olej wrzucić posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć chwilkę i dodać drobno pokrojoną szynkę i krewetki w całości.
Smażyć ok 10 min na wolnym ogniu. Dodać ryż i przyprawić do smaku. Podawać z chińskim sosem słodko pikantnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak