Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek farmerski

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe
ziemniaki 3-4 szt
kukurydza 2 szt
wino pół szklanki
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
suszone pomidory 1 łyżka
mały por 1 szt
natka z selera 2 łyżki
majeranek
bazylia
rozmaryn
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek farmerski

Kukurydzę ugotować i pokroić na mniejsze kawałki, ziemniaki obrać i obgotować ok 10 min.
Żeberka poporcjować umyć i osuszyć. Na patelni przyrumienić z obu stron, dodać cebulę, czosnek pokrojony w plasterki, paprykę pokrojoną w kostkę i przyprawy po szczypcie oraz suszone pomidory, pokrojony por i natkę selera. Podlać winem i dusić pod przykryciem. W razie ubytku płynu dolewać po odrobinie wody. Pod koniec duszenia dodać kukurydzę i ziemniaki, delikatnie wymieszać by wszystko umoczyło się w sosie i potrzymać na ogniu ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak