Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne udka z czerwoną fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko kurze 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 100 g
pomidorki żółte koktajlowe 3 szt
pieprz cyenne szczypta
sól szczypta
woda 50 ml
tłuszcz do smażenia
fasola 1 puszka
Papryka słodka mielona Prymat pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne udka z czerwoną fasolą

Udka oczyścić, wypłukać i przeciąć na pół, Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek, przyrumienić i włożyć udka, podsmażyć z obu stron, dodać fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w ósemki pomidorki i przyprawy. Podlać wodą i dusić ok 30 min. Posypać natką pietruszki.
Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak