Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna jajecznica z szynką szwarcwaldzką i owocami kaparów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tłuszcz do smażenia
szynka szwarcwaldzka 4 plastry
kapary całe Smak 2
oliwki 2
papryczka piri-piri 1
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna jajecznica z szynką szwarcwaldzką i owocami kaparów

Jajka rozbijamy. Dodajemy owoce kaparów pokrojone w plasterki. Oliwki przekrojone po połowie. Kawałki szynki szwarcwaldzkiej oraz papryczki piri-piri. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy kaczy tłuszcz. Na rozgrzany wlewamy masę jajeczną z dodatkami i smażymy mieszając do momentu ścięcia się białka. Podajemy ze świeżymy pieczywem posmarowanym masłem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 27.03.2012 10:09
Smaczna wersja :)
ronald88 28.12.2011 10:37
lubie taką
Kopiko1983 25.12.2011 17:52
Pyszna
smakowita 19.12.2011 16:58
same smaczności na tym talerzu są
Mariusz10 16.12.2011 18:35
fajna propozycja
Marlena/Kinia 16.12.2011 16:33
jajecznica na bogato!
MAR3STA 14.12.2011 19:16
nie jadłam jeszcze takiej jajecznicy
pacpaw 14.12.2011 19:10
zwykłych kaparów dalej nie lubię :o)
pacpaw 14.12.2011 19:08
@Bernadetta owoce kaparów jednak smakują inaczej niż kapary. Także mogę powiedzieć, że owoce kaparów są okej :o)
BernadettaP 14.12.2011 18:21
Widzę, że przekonałeś się do kaparów :)
aginaa 14.12.2011 17:33
fajna
agnieszka137 13.12.2011 23:15
nowość jak dla mnie:)
gottrina 13.12.2011 21:40
świetnie wyglada ta jajecznica

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak