Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z zielonymi warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 podwójne
orzechy nerkowca 3 łyżki
ząbek czosnku
imbir starty
olej 4 łyżki
sól do smaku
kolendra świeża
warzywa mrożone 1 (zielone)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z zielonymi warzywami

Filet pokroić w kostkę posolić do smaku, czosnek drobno posiekać.
W woku rozgrzać olej, podsmażyć czosnek i imbir. Dodać mięso smażyć 5-6 minut aż będzie przyrumienione. Dodać orzechy nerkowca. Po ok 2 minutach dodać mieszankę warzyw . Dusić pod przykryciem ok 10-15 min. Podawać z makaronem ryżowym. Udekorować kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.10.2012 00:21
super takie dietetyczne danie
AURELKA 14.08.2012 12:35
bardzo zielone danie pycha
olkaaa 01.06.2012 08:17
extra
kanu83 26.05.2012 10:07
pychota
hastalavista 24.04.2012 23:02
pyszności :)
Monia87 01.03.2012 10:46
ciekawe połączenie :)
Tatli 04.01.2012 12:03
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak