Sposób przygotowania

Masz dwudniowy chleb??Bułeczki?? Zastanawiasz się co z tym fantem zrobić?? hmmm Jeśli mnie zdarzy się taka sytuacja, robię domowe zapiekanki. W tej wersji bułki musiałam dokupić, gdyż w domu miałam dwie, a znajomi jechali już do nas, nie wypadało ich nie poczęstować. Dwie zapiekanki z prawej strony są moje, bo z fetą.


Chleb kroimy, ewentualnie bułki przekrawamy na pół. Każdą cienko smarujemy masłem.

Pieczarki kroimy w dowolny sposób, wrzucamy na rozgrzane masło,dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy do smaku ( doprawiam solą, pieprzem i maggi). Dusimy pod przykryciem do miękkości pieczarek.Jak już będą gotowe zdejmujemy przykrycie i pozwalamy odparować wodzie, która się wytworzyła. Pieczywo układamy na blasze, układamy na nim farsz pieczarkowy.Posypujemy startym,żółtym serem. Pieczemy 5 minut w nagrzanym piekarniku w temp 130 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !