Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biało-zielona tarta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 10dag
jaja 4szt
mąka 20dag
masło 10dag
żółtko jajek
śmietana łyzka
mrożony szpinak 25dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Biało-zielona tarta

Szpinak rozmrozić. Mąkę posiekać z masłem i solą, dodać żółtko i śmietanę, całość zagnieść i włożyć do lodówki na 30min. Schłodzone ciasto rozwałkować, wylepić nim formę do tarty, ponakłuwać widelcem i piec w temp 200st przez 10min. Utarty z jajami i przyprawiony solą z pieprzem twaróg połączyć ze szpinakiem. Powstałą masą napełnić ciasto, posypać żółtym serem i piec przez 15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak