Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z kaszą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 25 dag
grzyby suszone 5 dag
masło 10 dag
jajko 3
cebula 2
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
majeranek
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z kaszą i grzybami

Grzyby opłukać,namoczyć,ugotować w tej samej wodzie,wyjąć z wywaru.Kaszę ugotować na miękko,połączyć z częścią ugotowanych grzybów i podsmażoną cebulką,ostudzić,przepuścić przez maszynkę.Dodać jajka,majeranek,sól,pieprz i wyrobić jednolitą masę.Z masy uformować owalne zraziki i usmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.Resztę ugotowanych grzybów pokroić w paseczki,włożyć z powrotem do wywau,zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką Dopawić solą i pieprzem ,zalać zrazy.Podawać z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 09.11.2013 19:53
brzmi pysznie
Krzysztof15 09.12.2012 13:34
pycha
kriko 01.06.2012 08:40
ciekawe
smakoszek 19.01.2012 21:36
pyszne
Krystyna32 14.12.2011 21:08
super
Luki 14.12.2011 08:24
hm ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak