Sposób przygotowania

Grzyby opłukać,namoczyć,ugotować w tej samej wodzie,wyjąć z wywaru.Kaszę ugotować na miękko,połączyć z częścią ugotowanych grzybów i podsmażoną cebulką,ostudzić,przepuścić przez maszynkę.Dodać jajka,majeranek,sól,pieprz i wyrobić jednolitą masę.Z masy uformować owalne zraziki i usmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.Resztę ugotowanych grzybów pokroić w paseczki,włożyć z powrotem do wywau,zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką Dopawić solą i pieprzem ,zalać zrazy.Podawać z ziemniakami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    hm ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    ciekawe
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    brzmi pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !