Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka z czosnkiem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka
pieczarki 1,5kg
czosnek 4główki
sól
pieprz
rokpol 30dag

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka z czosnkiem i pieczarkami

Pierś z indyka pokroić w plastry grubości 2cm. Pieczarki pokroić na plasterki i poddusić na patelni, ostudzić, serek homogenizowany i ser zmiksować na masę. Dorzucić do tej masy przeciśnięty czosnek i znów wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem . W naczyniu żaroodpornym natłuszczonym poukładać kawałki indyka. Wsypać oczyszczone pieczarki i polać całość sosem serowo-czosnkowym. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec 40min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 21.02.2012 15:56
ciekawy pomysł
puellae90 13.12.2011 19:59
moze byc bardzo smaczne to danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak