Sposób przygotowania

Wątróbkę drobiową dzielimy na mniejsze kawałki, oczyszczamy z błon, dodajemy 1 łyżkę musztardy, dokładnie mieszamy i wstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki, dodajemy suszona pietruszkę i granulowany czosnek, dusimy na łyżce oleju, delikatnie doprawiamy solą ziołową i świeżo mielonym zielonym pieprzem, mieszamy, przykrywamy i dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy wątróbkę, starte na dużych oczkach marchewkę i cukinię, mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. Przekładamy na talerz, podajemy z gotowanymi kartoflami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    super sprawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    wygląda apetycznie ale jakoś nie przepadam....;p
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bardziej lubię wieprzową drobiowa jest zbyt rozlazła, ale kiedyś jadłem z nią pyszną sałatkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !