Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowa zupa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
kostka rosołowa 1
marchewka 1
seler 1/2
por 1/2
pietruszka 1
mąka 2 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
natka pietruszki
musztarda 5 łyżek
masło 1,5 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowa zupa

Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać oraz dobrze umyć. Por oczyścić, umyć. Warzywa włożyć do gotującej się wody. Po chwili dorzucić do tego jeszcze kostkę rosołową i razem gotować. W rondelku, na małym ogniu rozpuścić masło, a następnie dodać do niego mąkę. Gotową zasmażkę dodać do bulionu, który najpierw należy dobrze odcedzić z warzyw. Do zupy dodać musztardę i całość bardzo dobrze wymieszać i zagotować. Pod koniec zupę zagęścić śmietaną oraz doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Natkę pietruszki dobrze umyć, drobno posiekać i posypać nią zupę. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 30.06.2012 08:27
mniam
Karolcia12 13.12.2011 16:33
ciekawe jak smakuje z tą musztardą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak