Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
cebula 50 dag
Pieprz biały mielony Prymat
sól
olej do smażenia
cytryna 1/2
kukurydza 1/2 puszki
groszek 1/2 puszki
margaryna 1/3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybna

Filet z dorsza bardzo dokładnie umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi, a następnie pokroić w nieduże kawałki. Pokrojone filety rybne posypać solą oraz białym pieprzem. Połówkę cytryny umyć i wycisnąć z niej sok. Wyciśniętym sokiem z cytryny pol,ać pokrojone filety. Cebulę pokroić, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy podczas krojenia, a później pokroić w niewielką kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę. Podsmażoną cebulę dodać do pokrojonej ryby z przyprawami. Puszkę kukurydzy oraz puszkę groszku dobrze odcedzić na durszlaku. Naczynie żaroodporne dokładnie wysmarować margaryną, a następnie nałożyć do niego część pokrojonej ryby wymieszanej z cebulą, a następnie groszek i kukurydzę i znowu rybę. Całość piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec przez około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 11.03.2012 08:35
musi być fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak