Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz bez mięsa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 20 dag
marchewka 1
cebula 1
pietruszka 1
papryka czerwona 2
papryka żółta 1
cukinia 1
por 1/2
ząbek czosnku
pomidory 4
sól
pieprz
olej
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz bez mięsa

Fasolkę dobrze umyć, odkroić końcówkę z jednej i drugiej strony i ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Marchewkę, pietruszkę, obrać, umyć i pokroić na kostkę. Por oczyścić i pokroić na nieduże paseczki. Cebulę obrać, przemyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Paprykę czerwoną oraz żółtą umyć, wyciąć ze środka gniazdka nasionek i pokroić na średnią kostkę. Cukinię obrać, umyć i pokroić na kostkę. Pomidory wyparzyć, obrać i również pokroić na kostkę, ale większą. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć wszystkie warzywa, a następnie dodać do fasolki szparagowej. Wszystko razem dusić przez około 10 minut pod przykryciem. Czosnek obrać i strzeć na tarce o małych oczkach, a następnie dodać do warzyw. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz papryką ostrą i słodką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 10.03.2012 21:23
mniam
Juleczka20 14.01.2012 07:48
ile warzyw:)_ super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak