Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z galaretek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
maliny świeże 1 garść
mleko zagęszczone 1 puszka
rodzynki 1 garść
winogrona zielone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z galaretek

Puszkę mleka zagęszczonego podzielić na dwie porcje i wlać do dwóch pucharków. Mleko w pucharkach wsadzić na około pół godziny do lodówki, żeby się schłodziło.Galaretkę truskawkową rozpuścić w jednej szklance gorącej, przegotowanej wodzie. Tak samo zrobić z galaretką cytrynową. 1/3 galaretek odstawić. Połowę mleka z pucharka mieszamy z cytrynową galaretką i z powrotem wlać do pucharków, a drugą połowę wymieszać z truskawkową galaretką. Odstawioną galaretkę dać do całkowitego stężenie, a następnie pokroić w kostkę. Pokrojoną galaretką posypać deser. Garść rodzynków zalać gorącą wodą i odstawić na parę chwil, żeby zmiękły. W następnej kolejności rodzynki odcedzić i posypać nimi deser. Deser przyozdobić również dokładnie umytymi malinami oraz umytymi białymi winogronami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 09.03.2012 08:12
mniam
malaczarna23 06.01.2012 10:04
pyszne
KasiaK90 21.12.2011 16:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak