Sposób przygotowania

Puszkę mleka zagęszczonego podzielić na dwie porcje i wlać do dwóch pucharków. Mleko w pucharkach wsadzić na około pół godziny do lodówki, żeby się schłodziło.Galaretkę truskawkową rozpuścić w jednej szklance gorącej, przegotowanej wodzie. Tak samo zrobić z galaretką cytrynową. 1/3 galaretek odstawić. Połowę mleka z pucharka mieszamy z cytrynową galaretką i z powrotem wlać do pucharków, a drugą połowę wymieszać z truskawkową galaretką. Odstawioną galaretkę dać do całkowitego stężenie, a następnie pokroić w kostkę. Pokrojoną galaretką posypać deser. Garść rodzynków zalać gorącą wodą i odstawić na parę chwil, żeby zmiękły. W następnej kolejności rodzynki odcedzić i posypać nimi deser. Deser przyozdobić również dokładnie umytymi malinami oraz umytymi białymi winogronami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !