Sposób przygotowania

Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy 1 jako, doprawiamy przyprawą do mielonego, majerankiem, delikatnie solą, dodajemy 1 łyżeczke mielonego czosnku i 1 łyżeczkę suszonej pietruszki i dokładnie wyrabiamy ręką, dodajemy jeszcze ok. 2 łyżek bułki tartej, jeszcze raz wyrabiamy. Nabieramy łyżką masę, spłaszczamy i na środku kładziemy suszoną śliwkę,zawijamy i formujemy okrągłe kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej, smażymy kotlety na rumiano z obu stron. Wykładamy na talerz, dekorujemy natką pietruszki, podajemy z czym chcemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    podoba mi się to śliwkowe serduszko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetne, skorzystam z pomysłu
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wzbogacone mielone :o)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ze śliwką mielonych nie robiłam... A chętnie wypróbuję:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !