Sposób przygotowania

Fileta z łososia dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Połówkę cytryny umyć, a następnie wycisnąć z niej sok. Łososia wysmarować z jednej i drugiej strony pieprzem i solą, a następnie pokropić wyciśniętym sokiem z cytryny. Łososia odstawić na godzinę do lodówki, żeby przesiąknął przyprawami. Po upłynięciu tego czasu łososia włożyć do naczynia żaroodpornego, które najpierw należy posmarować margaryn. Łososia polać zrobionym sosem, a następnie piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około pół godziny. SOS: Czosnek obrać, przemyć, a później zmiażdżyć. Oliwki zielone i czarne przekroić na połówki, a ser rozdrobnić. Składniki dobrze wymieszać dodać do tego śmietanę. Całość jeszcze raz dobrze wymieszać i gotowym sosem polać łososia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !