Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
pieczarki 8
sól
pieprz
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
cebula 2
olej do smażenia
ser żółty 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z kurczaka

Filety z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, a następnie zmielić w maszynce. Pieczarki umyć, obrać, a później pokroić w niedużą kostkę. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i również pokroić w kostkę. Pokrojone w kotkę pieczarki oraz cebulę podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Podsmażone pieczarki i cebulę zmielić i dodać do zmielonego mięsa. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz przyprawą do kurczaka. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Dodać do tego również trochę bułki tartej, aby masa mięsna zagęściła się. Ser żółty trzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do masy. Z ciasta formułować paluszki, a następnie panierować je w bułce tartej. Paluszki mięsne smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 02.03.2012 09:21
bardzo fajne
malaczarna23 06.01.2012 10:04
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak