Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1/5 kg
marchewka 2
cebula 2
cytryna 1
rodzynki 15 dag
Goździki całe Prymat 3
cukier
sól
pierniczki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: karp na zimno

KARPIA POKROIĆ NA KAWAŁKI.
LITR WODY ZAGOTOWAĆ Z MAŁĄ ILOŚCIĄ SOKU Z CYTRYNY , CUKREM , SOLĄ , CEBULĄ POKROJONĄ W PLASTERKI , LIŚCIEM LAUROWYM, GOŻDZIKAMI I RODZYNKAMI.
WŁOŻYĆ POKROJONEGO KARPIA I GOTOWAĆ 20 MIN.
DODAĆ ZMIELONE PIERNIKI I GOTOWAĆ JESZCZE 5 MIN.
KARPIA UŁOŻYĆ NA PÓŁMISKU , POLAĆ SOSEM W KTÓRYM SIĘ GOTOWAŁ I ODSTAWIĆ DO SCHŁODZENIA.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 25.09.2012 20:22
lubie ryby
junox 14.07.2012 21:02
super rybka
Luki 18.02.2012 09:37
super
Marta41 09.02.2012 16:13
bedzie dobre hehe
kasienka23 28.12.2011 12:44
fajny pomysł, lubię ryby więc chętnie wypróbuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak