Sposób przygotowania

Suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę mieszamy w jednej miseczce. W drugiej mieszamy: rozpuszczoną margarynę, mleko, sok pomarańczowy, jajka. Pomarańczę myjemy w gorącej wodzie i ścieramy skórkę. Miąższ pomarańczy pozbawiony albedo kroimy w kostkę. Do sypkich składników przelewamy płynne, dokładamy pomarańczę i skórkę pomarańczową. Energicznie mieszamy. Połowę masy przekładamy do foremek do muffinek do 1/3 ich wysokości. Do drugiej połowy dodajemy kakao i wykładamy na jasną masę. Możemy też połowę muffinek upiec jasnych, a połowę kolorowych :) Pieczemy przez około 20- 25 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Odstawiamy do wystygnięcia. Z cukru pudru i soku pomarańczowego( 4-5 łyżek) przygotowujemy lukier, którym lukrujemy muffinki. Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    super wyglądają:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    cudne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Ja ostatnio również piekę sporo muffinek. Robi się je szybko i są przepyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    bardzo fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    idealne! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !