Sposób przygotowania

Boczek pokroic w mala kostke i wytopic na suchej patelni teflonowej(bez dodatku tluszczu)
Surowe ziemniaki umyc obrac i zetrzec.Ugotowane ziemniaki takze obrac ,rozgniesc i wymieszac z surowymi .Dodac jajka,smietane i skwarki z boczku,dobrze wymieszac.Mase ziemniaczana doprawic sola ,pieprzem i szczypta galki muszk..Piekarnik rozgrzac do 200st. .Keksowke nasmarowac tluszczem i wlozyc do niej polowe ciasta ziemniaczanego.Rozlozyc na nim kielbaski ,przykryc reszta ciasta ,wygladzic wierzch.Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku 50-60 min. Nieco przestudzic .Przed podaniem babkę pokroic w plastry i podsmazyc je na chrupiaco na teflonowej patelni.Podawac np .z sosem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    moja babcia robiła coś takiego.Pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    smaczne
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !